Luftrenande växter

Gröna växter gör hemmet mer ombonat. Men de har också en annan fördel, de hjälper till att rena luften från föroreningar och höja luftfuktigheten. Gröna växter med stora blad ligger i topp på listan över de krukväxter som är bäst på att fånga skadliga partiklar. Hit hör svärmors tunga, bräken, ampellilja, dracena, fikus, murgröna, fredskalla, palmaralia, prickblad, silverkalla och gullranka. Det tycks som att växter som kräver mycket vatten för att må bra förbättrar miljön i rummet allra bäst. Bland de blommande växter som undersöktes fick gerbera, rosenkalla, krysantemum, azalea, julstjärna, cyklamen och höstglöd höga värden.
Läs hela artikeln och få fler tips på https://www.blomsterlandet.se/Tips-och-artiklar/Tips-och-artiklar/inne/krukvaxter/krukvaxter-som-luftrenare/

Var den första som skriver något

Din kommentar

You must be logged in to post a comment.